Valbek för hållbar utveckling

“Vi planerar för framtiden”

Vi älskade projektet “Vi planterar för framtiden” från första stund eftersom det kombinerar lagarbete, konkret förbättring av vår närmiljö och som även gav oss möjlighet att tillbringa kvalitetstid på något meningsfullt som kan ses i landskapet och som växer med oss. Vårt mål är att alla Valbek-kontor i Tjeckien, Slovakien och Ukraina ska vara involverade, och totalt har vi planterat minst lika många träd som vi har anställda.

Cykla till jobbet

Maj-utmaningen “cykla till jobbet” börjar bli en tradition som vi gärna återkommer till våra filialer i Tjeckien. Det kan innebära en lite längre tid för att komma till jobbet på morgonen, men känslan av att veta att vi gör något för oss själva och samtidigt bidra till en renare miljö där vi lever med våra familjer gör det lätt att komma igång. Samtidigt för denna enkla aktivitet oss också oss samman som ett team. Det handlar om att tillsammans arbeta för konkret förändring till det bättre.

Låt oss städa
upp Tjeckien

Vi ser oss själva som ett framåtsträvande företag och våra medarbetare vet att det inte räcker med att klaga på situationen omkring oss. Det är nödvändigt att förändra vår omgivning, landskapet vi lever i, till det bättre – inte med ord utan med handlingar. Därför ordnar vi en gång om året med Miljöavdelningen, tar ett par skyddshandskar, väskor och en container och går för att städa. Det är kvalitetstid med kollegor för en god sak. Förhoppningsvis kommer framtida generationer av Valbek att fortsätta denna tradition efter oss.